Badrum med känsla

2016-09-21

Det är många som funderar på hur man kan göra sina badrum lite roligare och mer fyllda av känsla. Som det ser ut idag så är det väldigt många som väljer det avskalade alternativet i badrummet, helt enkelt för att det är enklast att inreda efter. Svart och vitt kakel är med andra ord något som återfinns i många svenska badrum och ska vi vara helt ärliga så tycker vi att det är riktigt tråkigt, men vi förstår samtidigt varför det är så. Ska man se till svensk kultur och inredningsdesign så handlar det om det avskalade och närmast kliniska, så vi säger inte att någon av er gör fel, bara att det i längden kan bli lite tråkigt. Vi vill gärna se att människor runt om i landet vågar testa sina gränser lite. Därför tänkte vi tipsa om lite andra grejer!

Mosaik. Mosaik överallt.
Är det något som du verkligen kan vara kreativ med så är det mosaik. Det finns hur många olika typer som helst av mosaik som verkligen kan förgylla ett badrum. Mosaik lämpar sig inte speciellt bra att sätta på golv, men väggarna är ett närmast självklart alternativ att använda sig av. När du har mosaik så kan du skapa lite som du vill, och göra ditt alldeles egna, unika badrum. Det som också är relevant i detta läge är inte att vi menar att du ska sätta massa färgglad mosaik över hela väggarna (även om det hade varit roligt att se), utan vi menar att du kan göra ränder eller former tillsammans med ett vitt eller svart kakel som då skapar en alldeles fanatiskt detalj i ditt badrum. Se det som ett litet steg mot nya, spännande inredningslösningar!Marockanskt kakel
Det som är det riktigt spännande alternativet är att förändra kaklet i sig. Marockanskt kakel är otroligt vackert kakel som skapar helt ljuvliga mönster när de sätts ihop, men det är samtidigt något som kanske inte passar alla. Det går att få i mängder av färger och former, och ibland också blandat, vilket gör att själva upplevelsen blir i kaskad av känslor och intryck. Det är ett minst sagt effektfullt sätt att bygga sitt badrum på, och för den som vågar så är vi de första som tycker att ni bara ska köra. Är ni intresserade av att prova på så tycker vi att ni kan spana in utbudet på nätet, speciellt på www.bygghemma.se. Där hittar ni mängder av olika kakelvarianter, och ska vi vara helt ärliga så skulle vi vilja beställa alltihop!