Årets bästa inredningsbloggare

2013-07-15

Anrika Hus & Hem har återigen utsett årets inredningsblogg. Vinnare blev Ellas inspiration, följd av Dahlarna blog och Villavägen 3. Läsarnas favorit blev Ica Carlsson, som lyckades knipa hela 29% av rösterna.

Ellas inspiration
Årets vinnare ansågs av juryn vara personlig, samtidigt som den innehåller mängder med praktiska tips, vilket ju inte låter illa. Det är en inte helt orättvis motivering, men nog borde de också ha nämnt de många fina och inspirerade bilder som ackompanjerar Ellas texter. En mycket trevlig bekantskap, och att bloggen dessutom har ett mycket bra upplägg är lök på moset och grädde på laxen. Definitivt en mycket värdig vinnare.

Ica Carlsson
Även om Ellas inspiration vann hos juryn, så var det Ica Carlsson som läsarna röstade fram. Ica skriver liksom Ella personligt, och har många bilder med (det är ju, trots allt, inredningsbloggar det handlar om). De båda skiljer sig ändå åt, på ett lite svårgripligt sätt. Vilken man föredrar är nog mest en smaksak, och jury och röstande var uppenbarligen inte helt överens. Men om vi alla hade samma smak, så skulle vi ju inte behöva en massa inredningsbloggar och tidningar, utan en skulle räcka!

En sak som kan vara värt att notera att alla fyra bloggvinnarna var kvinnor. Finns det verkligen inga män som bryr sig om inredning, och vågar blogga om det? Det vore ju faktiskt tråkigt om det vore på det viset, och till nästa år kanske juryn skulle kunna ta och lyfta fram någon manlig svensk inredningsbloggare – om det finns någon.