Inredningstrender just nu

2013-09-18

Vad är det egentligen för inredningstrender som gäller för hösten 2013? Det finns flera olika tendenser, men mest tydlig av alla är kanske djur i alla dess former, och natur. Tavlor och tyg med djur- och naturmönster verkar komma stort, och i övrigt finns det ett starkt organiskt inslag i det hela. På samma sätt är det naturlighet som gäller i material. I stället för att måla över, så vill vi se vad saker och ting består av – vilket trä, vilken sorts sten eller metall och så vidare. För att gå vidare på det organiska temat, så är det varmare metaller som gäller: koppar och mässing, inte krom och stål! Självklart är det också dags att bära ner mormors gamla trasmattor från vinden – de är återigen helt rätt!

Minimalism och liknande enkelhet verkar vi också till stora delar skippa den här gången, vilket kan kännas lite som en befrielse. I stället för att vara sparsmakade, kan vi vräka på med hur mycket vi vill. En annan trend är för övrigt att ignorera trender, och göra lite hur man vill, genom att blanda från alla olika stilar och trender. Allt kan passa ihop, bara man vill, även en fyrkantig bit i ett runt hål!

Kort sagt, den här hösten kommer du att kunna leva ut din skaparglädje, och behöver inte vara rädd för att gå till överdrift. Tycker du sedan om djur och natur och naturliga färger, så kan det nästan inte bli fel. Övervintrade minimalister göre sig icke besvär.